Organisatiecoach

In het begeleiden van veranderingen is het voeren van de dialoog voorwaardelijk. Hoe voer je een goede dialoog? Als ik deze vraag voorleg krijg ik meestal als reactie: "Je vraagt en krijgt een antwoord". Maar iedereen weet dat lang niet alles hardop wordt gezegd. Ook wat níet hardop gezegd en wel gevoeld wordt is relevant. Dat geldt ook voor wat non-verbaal zichtbaar is. Iemand de de ogen wegdraait, wat anders doet terwijl je in gesprek bent met elkaar, onrustig om zich heen kijkt, noem maar op.  Dat te benoemen is spannend en maakt dat we het vaak vermijden. Het voelt ongemakkelijk. Ik help mensen comfortabel te worden in het voeren van een open dialoog, waarin we steeds kijken naar wat er is, zonder oordeel. Dat neemt niet weg dat je best een mening mag hebben, maar dat je steeds bereid moet zijn om de situatie of de ander te onderzoeken. Wanneer je dit werkelijk aangaat ontstaat er, naast de initiële spanning, ruimte en openheid  met respect en meer begrip voor elkaar.

Met mijn vragen verleid ik mensen om mee te gaan in dit gesprek. Mijn persoonlijke kracht is dat ik benoem wat ik zie in het hier en nu, met humor en eerlijkheid. Zo leg ik knelpunten bloot en weet ik tegelijkertijd mensen te verbinden. 

Mijn drive is dat ik oprecht geinteresseerd ben in mensen; ik wil weten wat hen frustreert of belemmert, irriteert, wat hen tegenhoudt of stimuleert. Waarom ze ja zeggen en nee doen. Ik voer het gesprek zonder over hen te oordelen, vanuit nieuwsgierigheid. Een open dialoog is waar ik voor sta en mijn missie is om een mensen te helpen hierin te leren.

Werkelijke verandering betekent ook oog hebben voor en erkenning van verlies

Als je werkelijk wil veranderen, moet je bereid zijn ook het pijnlijke deel te willen zien en aan te gaan. Ook dat willen zien, wat eigenlijk niet gezien wil worden. De vis op tafel, de plek der moeite. Dat geldt zowel voor individuen, als voor teams en organisaties. Dit helpt om de weg naar begrip en acceptatie vrij te maken. Daar hoort ook bij oog te hebben voor en erkenning van verlies. Verlies van functie, taken, collega's of vertrouwde omgeving. Pas dan kan de stap naar het nieuwe gezet worden.

Daar lever ik graag een betekenisvolle bijdrage aan.