Hoe het begon

Het verhaal is van lang geleden af en gaat over een koninkrijk hier ver vandaan. Daar regeerde een koning die alle veranderingen tegenhield. Alles moest hetzelfde blijven en dat was ook de reden waarom de koning nooit was getrouwd en geen kinderen had. Na een lange regeerperiode sterft de oude koning. Wie moet hem nu opvolger? Er is geen troonopvolger. De bevolking raakt in verwarring, want wat moeten zij zonder koning, zonder leider? 

De koning had een raadgever en adviseur, die de Denker werd genoemd. Hij kreeg deze naam, omdat hij veel nadacht en boeken las. Ook stelde hij, vooral zichzelf, veel vragen.

Het volk vraagt de Denker voor hen op zoek te gaan naar een nieuwe leider. De Denker is al jaren niet meer geconsulteerd door de koning en een beetje ingedut. Hij voelt er dan ook niet veel voor om gehoor te geven aan de oproep van het volk, maar bedenkt dat hij ook niet kan weigeren. Het appèl is te sterk en de noodzaak duidelijk. 

Het wordt een zoektocht naar de kwaliteiten van leiderschap, waarbij bijzondere ontmoetingen op zijn pad komen die zorgen voor verrassende wendingen. Niet alles is wat het lijkt.

Een klein voorproefje van mijn boek: https://spark.adobe.com/video/YncyQWyCLMjVG?w=_8743