Impressie van de boekpresentatie

Ronde tafelgesprek over persoonlijk leiderschap, afgewisseld met voordrachten uit het boek

Mijn geweldige tafelgasten van links naar rechts: Johan de Jager, Jakob van Wielink, Anneke Hoving, ikzelf, Erik Smithuis en Sjoerd van der Velden

De boekpresentatie was een bijzonder moment met een inspirerend gezelschap. Mijn tafelgasten waren Erik Smithuis, Johan de Jager, Jakob van Wielink, Anneke Hoving en Sjoerd van der Velden. De procesbegeleiding was in goede handen van Yvonne Vermeer. Het ronde tafelgesprek over persoonlijk leiderschap werd afgewisseld met voordrachten uit mijn boek. Het was persoonlijk, open en kwetsbaar. Centraal in de voordrachten waren de vragen: 'wie ben ik' en 'de kracht van de stilte'. De rode draad in ons gesprek was het belang van kwetsbaarheid in leiderschap en dit te delen met anderen. Zo ontstaat ruimte voor wederkerigheid. De sfeer in mijn boek vond ik terug in deze middag: alles klopte.

Een paar momenten:

Sjoerd van der Velden leest graag artikelen van De Correspondent en daar las hij een artikel over ‘bullshitbanen’ (bullshitbaan is een baan waarvan degenen die hem heeft zelf zegt dat hij eigenlijk overbodig is). Als advocaat zette hem dat aan het denken. Als we elkaar meer zouden vertrouwen, zou zijn werk er dan nog toe doen? Hij vond dit een razend boeiend artikel en het bracht hem in verwarring. Zijn inzicht was: het deed mij nadenken over het perspectief van de misbaarheid.  Het bracht me geen antwoord, maar de vraag is interessant. Interessant genoeg om op mijn kantoor met collega’s over te sparren.

Erik Smithuis deelt een persoonlijk moment waarop een dierbare zich bewust werd van schaamte, het niet durven. Zijn inzicht was: je hebt innerlijk de stem van liefde, vertrouwen en eenheid of die van angst, schuld en schaamte. Luister naar de juiste stem, dat wens ik iedereen toe! Omring je met de juiste mensen. Dichtbij het vuur warmt het beste. Volg dat gevoel. Gebruik je onderscheidend vermogen tussen wat klopt (kwaliteit – oprecht - echt) en niet klopt (kwantiteit).

Jakob van Wielink vertelt over een pijnlijk moment dat gedeeld werd tijdens een training. De spanning uit de groep sloeg op hem over. Er was een pauze en hij liep door de gang. Een collega sloeg een arm om hem heen en zei: ‘Ze vinden je vast leuk’. Dit bracht herinneringen uit zijn jeugd terug en hij voelde oude pijn. Hij deelde dit vervolgens met de groep en opende hiermee de weg voor anderen om dit ook te delen. Zijn inzicht was: We houden elkaar gevangen in het niet delen van kwetsbaarheid. We delen niet wat we moeten delen. Ik oefen met delen en nodig uit om anderen te laten delen.

Anneke Hoving spreekt mensen aan op de mogelijkheid om je kwetsbaarheid te tonen en uit je comfortzone te stappen. Het prachtige verhaal van Jonathan Livingston Seagull heeft haar deze inzichten gegeven. Haar inzicht was: Ik mag mijn eigen weg gaan. En: we verschuilen ons achter onze professionaliteit en missen daardoor de kwetsbaarheid.

Johan de Jager vertelt over de tijd die verandert. Toen hij begon met werken nam hij de wijsheid over zoals hij die had geleerd. En pas na een tijdje begon hij zich af te vragen of het wel klopte. Was dat wat hij liet zien zijn eigen leiderschap? Een stijl die hem paste? Zijn inzicht was: De wereld verandert en je ziet mensen om je heen nu ook een ander soort leiderschap tonen. We hebben tijd nodig. Het is lastig en interessant. Een andere manier van leiden vraagt durf.